za_pozive_iz_fiksne_mreže! tel!. 0700 700 500
za_pozive_iz_inostranstva_i_iz_mobilne_mreže! mob!. + 381(0)21/4876-888

Detalji

14/05/2018
Još jedan Magični doručak za pomoć najmlađima

Još jedan Magični doručak za pomoć najmlađima<

Ove godine je obeležena jedanaesta humanitarna akcija - „Magični doručak“. Ovo je projekat koji već više od decenije ukazuje na značaj integracije dece sa smetnjama u razvoju u širu društvenu zajednicu, kao i na odgovornost svih nas da im u tome pomognemo.

Akcija „Magični doručak“ trajala je od 26. aprila do 10. maja 2018. godine kada su građani kupovinom posebnih paketića Vile Dobrile u METRO Cash & Carry objektima, ili uplatom cene paketića na humanitarni račun Banke hrane kod Credit Agricole banke Srbije, bili u prilici da pomognu najmlađima. Ovog puta prikupljeno je 5 tona hrane i podeljeno 3000 paketića deci sa smetnjama u razvoju u zemlji.


Projekat su organizovali i podržali Credit Agricole banka Srbija, METRO Cash & Carry, Grad Beograd i Banka hrane.


 „Magični doručak“ završen je simboličnim takmičenjem i pripremom magičnog obroka, u kojem su učestvovali predstavnici Grada Beograda, kompanija, medija i škole „Dragan Kovačević“ sa Starog grada, sa tradicionalnom maskotom ove humanitarne akcije, Vilom Dobrilom. Nagrade su dodeljene za najmagičniji, najkreativniji, najzdraviji i najukusniji obrok. 


Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane je ovom prilikom istakla: “Preko 5 tona namirnica, nabavljenih prema spisku koje su dostavile škole, biće podeljene u 12 škola koje imaju kuhinju, a oko 3.000 paketića biće uručeno učenicima iz ostalih 24 škola za decu sa smetnjama u razvoju. Akcija Magični doručak ima za cilj da toj deci olakša boravak u školi i učini ga prijatnijim“.


Takođe, u sklopu današnje manifestacije kuvari iz Junior Chef Club-a dodatno su pripremili obroke za 160 učenika škole „Dragan Kovačević“, koji su istog dana dostavljeni deci.  


Na ovaj način već skoro deceniju, kompanije i građani uz veliku podršku institucija, pomažu deci sa smetnjama u razvoju u školama širom Srbije. Tokom svih ovih godina projekat „Magični doručak“ obezbedio je oko 75 tona hrane, čime je pružena podrška prirodnoj porodici u unapređenju kvaliteta života maloletne dece u zemlji.


Povezani proizvodi u ponudi Crédit Agricole banke

Chat
 

Elektronsko bankarstvo