za_pozive_iz_fiksne_mreže! tel!. 0700 700 500
za_pozive_iz_inostranstva_i_iz_mobilne_mreže! mob!. + 381(0)21/4876-888

Međunarodna razmena studenata

Svake godine Crédit Agricole Srbija omogućava studentima zemalja članica Crédit Agricole Grupe da kroz internacionalnu razmenu primene teorijsko znanje i steknu profesionalno iskustvo.

Pierre-Alexis Daufresne je jedan od studenata koji je proveo šest meseci u Crédit Agricole Srbija u okviru programa Međunarodne razmene studenata. Budući da je student IE Business School, imao je priliku da učestvuje u implementaciji strateškog plana Crédit Agricole Srbija.


Koja su bila Vaša glavna zaduženja tokom trajanja prakse?
Prethodnih šest meseci bio sam praktikant u Crédit Agricole Srbija. Priključio sam se timu koji je zadužen za implementaciju srednjeročnog strateškog plana – “Energy2020”. Ovaj strateški plan uključuje veliki broj zaposlenih banke iz svih divizija. Uloga tima, čiji sam bio član, sastoji se u praćenju različitih projekata koji su deo ovog plana, kao i u pružanju podrške Projekt menadžerima u njihovoj realizaciji.


Koji su najveći izazovi sa kojima ste se susreli na ovoj poziciji?
Kako strateški plan uključuje sve divizije banke, sa velikim brojem različitih projekata, vrlo je izazovno u kratkom roku potpuno razumeti organizaciju Banke i njenih aktivnosti, a sve u cilju pružanja podrške menadžerima u sprovođenju promena.


Na koji način Vam ova praksa pomaže da poboljšate svoje znanje i veštine stečene na fakultetu?
Pre svega, ova praksa je veoma korisna jer se sprovodi u inostranoj zemlji, u okruženju gde se ne govori moj maternji jezik i gde je potrebno prilagoditi se lokalnim običajima i kulturi.
Takođe, imao sam prilike da naučim da radim u profesionalnom okruženju, da razumem organizaciju banke i kako se sprovodi strateški plan. Bilo je veoma korisno iskustvo da veštine stečene na fakultetu u Francuskoj primenim u praksi.


Da li Vam je bilo lako da se prilagodite korporativnoj kulturi Crédit Agricole Srbija?
Kolege Crédit Agricole Srbija su me srdačno dočekale i pokazale veliko interesovanje u pogledu mog prethodnog iskustva i obrazovanja, kao i mojih budućih zaduženja u Banci. Pomogli su mi da se integrišem i prilagodim kako kompaniji tako i Srbiji. Zahvaljujući njima, nije mi bilo teško da se uklopim u okruženje Crédit Agricole Srbija.

Pierre-Alexis, Jun 2018.

Charles Guimard je student koji je u okviru programa Međunarodne razmene studenata učestvovao u projektima koji su mu omogućili upoznavanje sa različitim sektorima Crédit Agricole Srbija. Uz podršku mentora, kroz intervjuje koje je obavavljao sa Direktorima filijala, Tim liderima, Micro i Senior Micro menadžerima radio je na realizaciji kratkotrajnog akcionog plana u cilju poboljšanja i integracije SBE mreže.

„Ovakav način obuke omogućio mi je da kroz uvid u različite stilove menadžmenta, razvijem sopstvene veštine neophodne u današnjem poslovnom svetu kao što su analitičko razmišljanje, komunikacione i prezentacione veštine. Takođe, ova praksa za mene veoma značajno iskustvo imajući u vidu da je ovo prvi put da učestvujem u „konsultantskoj“ misiji u stranoj zemlji. Kroz zajednički rad i uz podršku zaposlenih, uspeo sam da upoznam korporativnu kulturu i etičke principe Crédit Agricole Srbija.“

Charles Guimard, Jun 2018

Chat
 

Elektronsko bankarstvo